Leens – Burgemeester Koos Wiersma van de gemeente De Marne heeft vanochtend een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Willem Bos uit Zoutkamp. De gemeente De Marne heeft een stedenband met de Duitse gemeente Dötlingen, vandaag 10 maart vindt er een uitwisseling plaats tussen beide steden. Willem Bos medeorganisator van deze uitwisseling kreeg de Koninklijke Onderscheiding voorafgaand aan de reis richting Dötlingen opgespeld. De heer Bos werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Willem Bos heeft zich meer dan 25 jaar als vrijwilliger bij de brandweer, blusgroep Zoutkamp ingezet. O.a. in de functie Manschap B, Chauffeur en Voertuigbediener (rang Hoofdbrandwacht). Door zijn kennis en ervaring heeft hij op een uitstekende manier een bijdrage geleverd aan de blusgroep Zoutkamp. Op 2 januari 2018 is hij gestopt met zijn werk bij de brandweer.