Groningen –¬†Morgenavond vanaf 20.00 uur is het zover: dan vindt de Nacht van Groningen plaats. Start en finish vinden plaats op de Ossenmarkt. Voor dit hardloopevenement in het donker hebben al 1650 lopers zich ingeschreven en er zijn nog startnummers beschikbaar. Onder de deelnemers ook een flink aantal Team 4 Mijl atleten en andere noordelijke toplopers.

Zo is de winnaar van de halve marathon van vorig jaar, Edwin Slijkhuis, wederom aanwezig en zal ook Hinke Schokker, vorig jaar derde bij de dames weer van start gaan. Op de 10 km gaat de winnaar van vorig jaar, Freek Lier, voor herhaling. Maar hij zal hier onder andere tegenstand krijgen van Fabian ten Kate. Ten Kate werd vorig jaar tweede bij de 10 Engelse Mijl en kiest dit jaar voor de kortere afstand. De 10 km winnares van vorig jaar, Jacelyn Gruppen, loopt dit jaar de 5 km, terwijl Ellen Jansen (destijds tweede op 5 km) juist voor de 10 km kiest. Op de 5 km komen ook de winnares van afgelopen jaar, Jolien de Waard en Sofie Lövdal, (vorig jaar derde) in actie.

Bij de heren loopt de nummer drie van de 5 km van vorig jaar, Bram Buigel, opnieuw mee en hij moet het onder meer opnemen tegen andere sterke Team 4 Mijl atleten zoals Jaap Gerben Vellinga en Niek Blikslager. Ook Maurice Smit uit Delfzijl zal op deze afstand van start gaan.

STARTSCHOT DOOR WETHOUDER PAUL DE ROOK
Het eerste startschot om 20.00 uur wordt verricht door wethouder Paul de Rook. Voorafgaand wordt eerst een cheque overhandigd aan vertegenwoordigers van de NCFS. De stichting die een oplossing zoekt voor taaislijmziekte is het goede doel van deze 17e editie van de Nacht van Groningen.