Marum – De donderdagavondgroep van de Teken- en Schildersgroep Roden (T.S.R.) exposeert tot 16 mei in het gemeentehuis van Marum. Deze groep bestaat uit enthousiaste leden, die een mooie en creatieve hobby hebben, namelijk schilderen en/of tekenen. Zij worden begeleid door professionele docenten. Men schildert in vaste groepen, verdeeld over de week. De leden gebruiken verschillende materialen en technieken, afhankelijk van de voorkeur van ieder lid.

T.S.R.
In 2017 bestond de T.S.R. 40 jaar. De groep heeft 232 leden. Het jubileumjaar kende vele schilderactiviteiten, waaronder een Etalage Expositie, georganiseerd in samenwerking met de Zakenkring Roden. 48 winkeliers stelden hiervoor hun etalage beschikbaar. Door een boekhandel is een wedstrijd voor T.S.R. uitgeschreven voor het maken van een ontwerp van een boekenlegger. Bij Galerie Hummel was er een expositie te zien met 60 werken van T.S.R.-leden. Verder waren vrijwel alle leden aan de slag gegaan met het beschilderen van 250 kleine doekjes voor de verkoop tijdens het kunstweekend. De verkoop was een groot succes en de opbrengst was voor een goed doel bestemd. Het jubileumjaar werd afgesloten met een tentoonstelling van werk van docenten van T.S.R.

Expositie bezoeken
De expositie is voor iedereen te bezoeken in het gemeentehuis van Marum. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 08:30 -12:00, woensdagmiddag 14:00 – 17:30. U bent van harte welkom.